Loading...

Lancering Pax Havelaar

donderdag, 24 augustus 2017 om 12:00

In september verschijnt bij uitgeverij Orlando het omkeerboek:
Pax Havelaar door Multaboni ter ere van 8 jaar Hope XXL en Max Havelaar door Multatuli.
Ingeleid en bewerkt door Gijsbert van Es.
 
'HOPE XXL wil een solide brug slaan tussen jong en oud. Met de ervaring en kennis van toen en het elan van nu samen bouwen aan een meer humane samenleving wereldwijd! Iedereen zou zich daar achter moeten kunnen scharen. Mijn steun hebben ze!' Wim Kok
 
In de aanloop naar de eerste verkiezing van Barack Obama begonnen tien jongeren in De Liemers in Nederland te onderzoeken wat er nodig is om het bestaan van ieder mens op de wereld zo fatsoenlijk mogelijk te organiseren. Hun streven is dat alle wereldburgers aan het eind van deze eeuw hun leven of welzijn met een ACHT beoordelen. Ze hebben in de afgelopen acht jaar, in coalitie met ouderen en tegenwicht biedend aan het negatieve sentiment dat er heerst(e), de Universele Verklaring van de Dingen die we moeten Doen, opgesteld. Uit naam van jongeren van over de hele wereld heeft Yama Akbari – spokesman en een van de founders van HOPE XXL – deze zogenaamde 'Liemers List' gepresenteerd bij de Verenigde Naties in New York.
 
HOPE XXL is nu bezig met de implementatie van het gedachtegoed. Think global, act local. De Raad van Aanbeveling van HOPE XXL bestaat uit een lange en prominente reeks mensen van alle gezindten en overtuigingen. een greep: Hans Wiegel, Pieter Winsemius, Freek de Jonge, Louise Fresco, Ruud Lubbers, Antoine Bodar, Guusje Ter Horst, Geert-Jan Knoops en Petra Stienen.